hajkat färdigt för sista gången ever

 
 
Helgen spenderades i skolan och det var väl en blandning mellan kul och mindre kul ska jag nog säga. 
Först när vi kom dit på fredagen körde vi rullstol, vi övade att rulla framåt, bakåt, hoppa över hinder (trottoarer.) åka ner och uppför en brant backe och när vi sedan hade lärt oss lite grunder spelade vi rullstolsbasket och jag gjorde sista avgörande målet så att vi vann! wohoo! 
 
Sedan åkte vi bil ut till våran hajkplats och väl där framme så fikade vi lite och sedan blev det att börja jobba, våran grupp fick göra sovplatsen, alltså fick vi surra pinnar och pressening och gjorde ett vindskydd!
En anna grupp fick göra toan (handikappsanpassad såklart) och den andra gruppen gjorde mat och en diskbänk. Sedan åt vi och efter det fick vi göra en listuppgift med poäng. Alltså gör en häst av naturmaterial 50poäng, gör en elvisp 100p, hitta en fjäder 100poäng. Osv. En liten rolig leta grejer i skogen. Vi förlorade tyvärr stort men var också en man kort :p 
 
Sedan blev det mörkare och mörkare och vi satt vid elden resten av kvällen/natten och grillade marshmallow och åt godis. När vi väl skulle sova gick det väl sådär för alla. Vi hade ju en hel del som snarkade i hela sovplatsen, så det slutade med att en person sov och vi andra var vakna nästan hela natten. Och det var inte bekvämt någonstans och det var iskallt. Det var endast 3 plusgrader under natten. Så frös gjorde jag också. Men vi överlevde natten i alla fall.
 
Lördagen
Då åt vi frukost runt 8 tiden och innan det så var vi alla vid elden och försökte värma upp våra frusna kroppar. Snackade skit och väntade på att frukostbilen helt enkelt skulle komma. Sedan blev det att surra handikappsanpassade kanotbåtar, och när vi väl hade fått godkänt så åkte vi ut 6 pers åt gången i varje kanotbåt :) Mysigt as hell!
Sedan kom en naturguru ut och lärde oss allt om ätbara växter och annat mumsigt i skogen. Och han var nog den roligaste under hela hajk tiden faktiskt. Hur jävla hippo som helst! Vi pratade mer om knark-preparat än om ätliga (bra) växter. Vi fick även leka blinda och gå runt i skogen med ledsagare och även testa på att sitta i rullstol i skogen, inte en helt lätt match faktiskt! Tungt som fan för både den rullstolsburna och ledsagaren. 
Men det var lärorikt.
 
Sedan packade vi ihop allt och åkte hem med ömma och trötta kroppar. Väl hemma på skolan åkte vi in till Vetlanda och åt kinamat och sedan åkte vi hem och jag gick direkt och sov! klockan var väl strax efter 18.00 och sov sedan tills klockan blev 7 dagen efter. behövligt kan jag säga.
 
Söndagen hade vi bassängträning, fick testa på massa övningar och även vattengympa, lyfta ur och i en person på lyftstol i vattnet. Fick också testa på att vara helt förlamade och ha på oss massa flytgrejer och låta andra göra övningarna på oss. 
 
Hela helgen var helt enkelt lärorik men jag är glad att det är över! Aldrig mer en natt i skogen. 
Puss hej!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback