Flaskmatardagen, 28 november

Idag är det flaskmatardagen och jag kan helt ärligt inte vara nöjdare med mitt beslut såhär i efterhand. Att flaskmata vår son.

Som jag kämpade med amningen där första veckorna. Jag grät, skrek och hade verkligen inte en rolig första tid som mamma. Att det inte va super enkelt att bara amma det visste jag, men att han ville sitta fast 24/7 alltså på riktigt sitta fast alla dygnets timmar va inte alls vad jag hade förväntat mig, att det sedan både gjorde ont innan och under tiden han ammade gjorde att jag tillslut bara va ledsen. Han fick inte i sig tillräckligt och va hungrig konstant. 

Tillslut gav jag verkligen upp. Jag kände att det inte gav mig någonting alls och jag va så utmattad av att bara va som en vandrande matstation. Han va inte nöjd, jag va inte nöjd. 
Men nu får han i sig massor med mat, är mätt och nöjd. Jag är så mycket gladare och har inte längre ont utav att ge honom det han behöver som mest MAT! 

Så kort sagt, det bästa valet vi kunde ha gjort! 
Ser verkligen inte alls meningen med att "hålla ut" och det kommer bli bättre tillslut. Det vet man aldrig och varför plåga sig något så fruktansvärt att man knappt ser fram emot morgondagen? Nej idag hyllar jag alla andra mammor där ute som flaskmatar sina ungar 👍 alla har rätt till ett eget val helt enkelt! 

Och valet blev ännu bättre när vi övergick till Baby Brezza, finns ingen bättre uppfinning tror jag. Ersättning med bara ett knapptryck. Så smidig framför allt på nätterna och tar inte mer plats än en kaffekokare. 
(null)

(null)
Till och med storasyster kan vara delaktig ♡ Lilla Nissen Julius

Ja nu gör jag en alldeles egen kategori till denna underbara lilla jultradiotion jag tänkt att skapa för våra barn.

Nämligen en liten nisse som bor hemma hos oss innan jul. Körde detta även förra året men dokumenterade inte alls så mycket som jag tänkt, Men iår ska jag försöka göra det lite mera. 

Den här gången började det redan lite innan 1 december. Charlie och Kit har fått ett brev ifrån tomten där han frågar om Nissen Julius kan få bo hemma hos oss nu i december, eftersom den här Nissen är så busig att han inte kan vara kvar på tomteverkstaden för då kommer aldrig alla julklappar att hinna delas ut på julafton. 

Detta är så himla roligt, just nu förbereder jag alla 24 dagar med lite bus, några uppdrag och ibland bara lite mysiga händelser för dagen.
Kommer som sagt försöka dokumentera det och skriva lite om varje dag som Nissen gjort något speciellt.

(null)

Charlie pratade om lilla Nissen hela dagen lång, vart han skulle bo här hemma, vart han var och när han skulle komma. Vilka bus han skulle hitta på här hemma. Det är så kul att hon minns honom sen förra julen och villa hyss han lyckades komma på då.

Babyshower

Idag har vi haft en babyshower för Jenny. Dom flesta som känner mig vet att jag ÄLSKAR att dekorera och förbereda inför "partyn och högtider" jag älskar allt små plock och donande innan ett kalas, högtid eller som i det här fallet en babyshower. 

Jag letar tips och idéer och försöker sen knåpa ihop något jag tycker verkar kul. Det enda som är tråkigt är att folk runt omkring inte är lika pyssliga. Tänk va kul att ha en likasinnad kompis? Då tror jag inte jag skulle gjort annat än att pyssla inför speciella tillfällen. 
(null)

Hur som helst åt vi pajer, piroger och till fika blev det Jennys favorit kladdkaka och självklart med blå grädde. 

Lite olika lekar och aktiviteter vi hade var
• En liten "gästbok" där man fick skriva en liten hälsning till bebis i en ballong. 
• Sen det klassiska gissa datum, vikt och längd.
• Gissa magens mått med hjälp utav snören
Måla på en body.
• Vem som är snabbast på att byta blöja på en docka med ögonbindel.
• Inte säga baby i den här leken gäller det att vara snart och inte säga bebis/baby för om någon hör så får man ta varandras halsband/armband och den som har flest när babyshowern är avslutad vinner. 
• Mitt vatten har gått man lägger en bebisfigur i en isbit och den som snabbast fått ut bebisen vinner.
(null)

(null)

(null)

Under paketöppningen inkluderades även vi gäster med ett paket som vandrade omkring mellan oss så fort Jenny öppnade något i hennes paket som va blått. 

Vi hade en mysig stund i alla fall och jag hoppas det uppskattas att jag drar ihop saker och ting. Och som sagt att jag är den pyssliga typen. Jag älskar det! 

Nu ska jag planera nästa pyssliga sak..
Håll till godo! Önskelistor till barnen

(null)

Kit är ju väldigt enkel det här året och skulle klara sig utan om det inte var för att Charlie får julklappar, då ska ju lillebror också få det. Men det lilla vi behöver är nog mestadels kläder i storlek 68 och uppåt. För det har vi nästan inget alls i. 
En Fischer price aktivitets hund, en bumbostol med bord och en peek a boo elefant (som vi själva hade tänkt att köpa.) Annars blir han nog nöjd för det lilla eller välbehövliga saker som Ikea matstol med bord, mjuka haklappar gärna av märket elodie details, gåstol, badhanddukar med luva m.m
 

(null)

Charlie önskar sig i stort sett hela tidningar fulla med leksaker och allt på reklamer från barn-tv kanalerna just nu. Så hon är nog ganska enkel att köpa till också. 
Lite som hon faktiskt sagt att hon vill ha är en cykel sits och hjälm till docka som man kan fästa på sin egen cykel, parfym, smink och en krypande docka. Sen finns det ju även till henne massa behövliga grejer som böcker, kläder, badhanddukar, sängkläder med motiv, olika årskort till ALV,simskola, Kolmården, lekland m.m. 


2 månader idag


 
Som rubriken lyder så blir Kit 2 månader idag. Han föddes den 22 september. Det låter kanske klyschigt men tiden går verkligen i raketfart och samtidigt som jag inte hinner med så är tiden också långsam. Svårt att förklara men precis så känns det.
 
Jag är tacksam över att vi har två underbara ungar, men jag hade endå önskat att jag fick den här första tiden som egentid med lillebror. Men det är ju inte riktigt samma sak nu när man får barn nummer 2, fast 1 för mig.
Känner mig så otillräcklig för allihop, Charlie är som en fyraårig tjej är, bus och hyss om vart annat. Sprallig och vill gärna leka, hoppa och studsa överallt. Kit är i sina mysigaste månader där han helst bara vill ha närhet och mysa, vilket inte riktigt funkar ihop. Vi har två hundar som också har egna behov av närhet och promenader. Samtidigt som jag själv har behov och vissa saker som behöver göras, såsom äta och hygien. Tiden räcker inte riktigt till för allt som ska göras, så det finns ännu mindre tid till saker man "vill" göra. Och där i mellan slits hjärtat med psyket. 
 
Men det kommer väl så småningom en fungerande vardag för alltihop också. Det är just nu mest kaos. Men jag klarar det. Det gör jag alltid, men jag uppskattar inte riktigt tiden som man "borde" göra. 
 
Nu ska vi försöka oss på lite matlagning här i tvåbarns-kaoset.
 
 
 
 
 
 
 

Ett nytt kapitel i våra liv

 
Känner verkligen ett sug på att börja blogga igen. Behöver någonstans där jag kan skriva av mig. Så nu kör vi!
 
Mycket har hänt i livet på två år, det var så länge sen jag skrev här sist. Vi har blivit en till familjemedlem rikare. Nämligen Kit som imorgon blir 2 månader gammal. Kan man ens säga att han blivit gammal? Nåja. Han har funnits här hos oss i 2 månader i alla fall. Och gett oss så mycket mer glädje i livet. Charlie har stolt blivit STORASYSTER och det är nog faktiskt det finaste som hänt i hennes fyraåriga liv, hitills. Hon är så stolt att det nästan lyser i ögonen på henne.
 
Jag är mammaledig och har väl i stort sett hur mycket dötid som helst om dagarna. Då jag knappast känner några kottar här i Motala, eller definitvit inte några som är hemma om dagarna. Så det är rätt trist måste jag få lov att tala om. Men det kan väl bara bli bättre, hoppas jag.