Jonnas babyshower

Nu är även denna dagen snart förbi, oj vad tiden går fort. Det låter klyschigt men efter att man fått barn så bara springer tiden iväg. En dag blir till en vecka och en vecka till en månad. Och sedan står man där ett år senare och undrar vart f*n tiden  försvunnit. 

Men det va inte alls vad jag tänkte skriva om här. Utan idag har vi tillbringat dagen tillsammans med Jonna, familj och hennes vänner. Riktigt kul att alla kunde vara med! 

Vi körde många lekar, åt god mat och lite fika.
Lekarna vi hade va att gissa magmåttet, där man helt enkelt klipper till en bit snöre. Lika lång som man tror magen på den gravida är. Sen den som kommer närmast vinner. 
Sen hade vi stoppa nappen i glaset, man har ett band med en napp knyter runt midjan och ska helt enkelt få nappen i ett glas genom att böja sig upp o ner för att pricka rätt. 
Inte säga baby och isbit med bebisfigur i som vi också hade på Jennys babyshower. 
Skriva på en body något fint till den lilla samt en tavla med ballonger där man också kunde skriva något litet till familjen eller bebisen. 

Vi åt vår hemmagjorda smörgåstårta och kladdkaka och lite andra småkakor till fikat.
Som sagt en händelserik dag och ett minne för livet. Är glad att jag både fått ge många i min närhet en babyshower men även fått uppleva en själv. Så mysigt med alla nära och kära som ser fram emot en liten nykomling.. 

(null)

(null)

(null)
2 december, nisseuppdrag

Idag fick Charlie ett uppdrag av Nissen. Ja eftersom Kit är så pass liten så kan ju inte riktigt han hjälpa till med det. 

(null)

Men hur som helst. Uppdraget var att rita lite teckningar som Julius kunde dekorera sitt hem med. Så han har lite fina tavlor att titta på. Sagt och gjort så fort jag hade läst lilla brevet var det igång. Hon skulle direkt börja måla sina teckningar och när hon var färdig så la hon dom en efter en på rad framför Nissedörren och knackade på..

"Nissen jag har målat teckningar nu, öppna dörren" 
Hon bara längtar tills hon faktiskt får träffa den här lilla Nissen som bor hos oss. Vilket hon ju tyvärr inte kan få på riktigt. Men det är tur att det finns lite appar där man både kan filma och ta kort på sitt egna hem med en liten nisse i bilden. (Dom två apparna jag använder till detta heter: Elf CAM och PNP 2017.) 

Imorgon väntar ett litet bus, eller snarare en bra grej för Nissen men lite jobbigare för oss människor. Haha! 

GodnattJulklappshandling i Ullared

Va på gekås igår och handlade massa grejer. Bland annat alla barnens julklappar i stort sett. Träffade lillasyster också bland allt fika och kundvagnar. 

Dagen man åker dit går fort och efteråt känns det som man ändå inte hann med allt man skulle. Haha men det är kul så länge det varar. 

Köpte mig också en användbar pryl här i hemmet, en vattenkokare som man kan ställa in olika temperaturer med. Så skönt! Då jag aldrig lyckas få upp behållaren på vår Baby Brezza så är det smidigt att kunna koka vattnet till precis 40 grader och sedan hälla det direkt i termosen om man ska iväg någonstans. 

Och det är ju sällan jag och Nettan har ro i kroppen till att bara vara hemma när hon är ledig. Vi far och flänger lite överallt oftast. Så då är det bra att få med sig mat åt vår mini. 

Det är lite ovant ännu att ha en bebis i familjen. Charlie har ju varken blöjor längre, hon äter inte bebismat, välling eller använder napp eller liknande. Så det här är verkligen att börja om från början på det viset. 
Och man har ju mer eller mindre glömt bort massor. Men nu börjar det väl bli en mer "vardag" det här livet också. Även när Nettan är iväg och jobbar. 

(null)
Yes det var nog allt jag hade på hjärtat idag! 1 December - Nissedörren

(null)

Jaha så va äntligen dagen "D" här. 
När Nissen Julius flyttade in hos oss. Charlie blev helt till sig när hon tillslut såg dom 3 tända ljusen inne i vardagsrummet. 

Där stod den magiska dörren, en stor adventskalender till båda barnen med böcker i och en godisbit till Charlie som tackpresent för att han får bo här fram till jul. 

Eftersom han är en sån busig liten nisse kan han ju inte vara kvar hos tomten i tomteverkstaden. Då hade dom kanske aldrig fått färdigt alla julklappar till barnen. Så nu får han istället va hemma hos oss och busa lite. 

Bara han är snäll! 
Charlie har idag knackat på lite försiktigt då och då på dörren och sagt "det är bara jag som knackar, kom ut lilla Nissen" 

Vi får väl se vad som händer och sker framöver. Han skrev att han va trött idag efter det långa resan och att bära in alla hans grejer i flytten. Så idag trodde han nog att han skulle vila hela dagen. 

Så kul att få se och höra Charlie fantisera kring den här lilla lilla Nissen. Som är så efterlängtad.. 

Mer uppdateringar om vad Nissen hittar på här hemma kommer dagligen. Om han inte ligger och snarkar hela dagen och natten förstås. Vi får se!  

(null)