när allt annat snurrar runt står du och jag stillKolla vad jag fick hem för godsak i brevlådan, snacka om att jag var lycklig!
Har redan hunnit provsmakat och MUUUUMS säger jag bara, riktigt mustig och helt klart en godkänd vitchoklad. Ni måste bara testa när den kommer ut i affären. Jag kommer garanterat köpa den igen.

Ja idag har jag suttit i skolan och ändrat om i artikeln, de kommer så småning om dyka upp i våran webbtidning BonaSignalen där vi kommer publicera det mesta utav läsar-värde som vi skriver, spelar in och filmar. Nu tänkte jag sätta mig med min uppgift att skriva en utvädering utav den tiden som gått och de uppgifter vi haft hitills.

Så nu måste jag dra, sen blir det matlagning!

jag vill höra andetagen

Nu har jag precis städat klart här hemma, och varje gång drar sig en stor lättnad inom mig. Fy fan vad jag älskar när det är ordning och reda, iordning plockat.
Skoldagen vart riktigt seg, för jag tänkte som såhär imorse när jag vaknade att jag sitter hemma och gör klart mitt arbete och därefter drar jag iväg till skolan för att bara lämna in pappret, tji fick jag. När jag väl kommer dit, ska vi ha en träff tillsammans alla i klassen kl:15.00. Med andra ord, jag får sitta kvar i skolan i ett ex antal timmar. Och jag som redan hade planerat hela dagen, nåja jag har hunnit med allt som bordes en då. 


Och förövrigt har john-john gått och blivit en liten gangster, både igår och idag tog han en kudde och bet sönder en lite bit och kraffsa ut allt innehåll. Roligt borde han ju åtminstone haft det, mindre kul för Sofie att städa iordning. Men men nu har jag lärt mig en läxa. Inga lätttuggade kuddar i soffan när vi går hemifrån ;)

Nu ska vi gå ut på promenix, ha en fin kväll!

det spelar ingen roll

Oj vad tiden går fort och helgen bara flög förbi, men nu är det måndag och ny vecka. Vilket känns riktigt skönt. Idag har vi påbörjat våran 'nyhetsjakt' i skolan och jag och Rasmus skulle reda ut helgens bråk här i Motala, därför fick vi intervjua lite poliser nere på polisstationen. Så det är vad min morgondag kommer att gå åt till, sitta och skriva ihop en artikel med svaren på frågorna.

Ja förutom morgondagen som kommer att bli lite jäktig så har vi en ganska så slapp vecka framför oss. Onsdag kommer bara gå åt till respons och justering av artiklarna vi skriver klart imorgon. Och torsdagen är det vegetariskmatlagning och en föreläsning av Joseph från Kenya. Under fredagen är det kompledigt för våra fotolektionstimmar, hur skönt som helst. Därefter är veckan slut och helgen kommer med bestämda steg.

Nej nu ska vi nog snart gå och lägga oss, blir att gå upp tidigt imorgon. Deadline för nyheten är klockan 15.00 imorgon så jag vill ha god tid på mig för att göra ett bra arbete. Hoppas ni haft en bra start på den nya veckan!
           
                            snygga quinna!

Och förövrigt kan jag ju meddela mig själv och många andra runt omkring här att
Motala får ett nytt varuhus i slutet av oktober. Kan ni gissa vilken affär?.. Karlsson varuhus! :) Sofie är glad, nu fattas bara Rusta och Lagerhaus!


att förstöra för sig är det enklaste i livet

          


 Haha älskar bilden, Jag och Tobias (klasskompis)
Måste bara säga att jag älskar min klass, har inte haft någon roligare klass än denna!

Idag hade vi våran deadline för intervju-artikeln och nu ikväll har jag suttit och kritiserat två andras artiklar här hemma, och fy vad jag hatar att skriva elaka saker om någon annans text?

Men som Maja sa det är bara att vänja sig, för det kommer bli fler gånger. Fast jag skrev mestadels bara snälla saker och lite smilegubbar här och där. Haha måste nog lära mig bli lite elak!

Tittade nyss på Idol och efter det var det 'After Dark med babbsan'
Såg ni det inte, missade ni något riktigt roligt!
Nej nu ska jag nog ut med john-john en sista gång och därefter blir det sängen.

stressad eller inte, allt har sin tid

 
Ja dagen har gått så otroligt fort, så jag vet inte alls vart timmarna har tagit vägen. Hade min intervju tillsammans med Solveig och därefter tog jag bussen hem och gick ut med lillemannen. Sedan lagades det mat och därefter blev det en tripp bort till OKQ8 för att hämta ut ett paket.

Nu ikväll har det blivit idol, berg flyttar in och just nu går Välkommen åter på tvn och jag ska äntligen börja mitt skrivande av artikeln som det ska bli utav intervjun. Vet inte alls vart jag ska börja eller vad jag ska ha för 'vinkel' på texten, men jag hoppas allt det där kommer automatiskt..

Måste iallafall sitta uppe tills jag skrivit färdigt den och tills jag är nöjd för idag, imorgon har jag någon timme på mig att finslipa hela texten ifall jag känner att den inte är tillräcklig!

Godkväll och sov gott!


allt för stort mellanrum ifrån dig

                   
Som vanligt blir dagarna inte som jag hoppats på, känns som allt går emot mig.
Hade hoppats stort på att en viss sak skulle ske idag, vilket det inte gjorde.
Och jag känner mig allmänt nere pga av vissa saker, men livet går vidare.

Nu ska jag ut med john-john på en långpromenad hade jag tänkt mig, Nettan är på körskolan och jag har inte så mycket annat inplanerat för kvällen, mer än att hänga upp tvätten (om nycklarna är kvar hemma) och fixa intervjufrågor inför morgondagen. 


jag kommer göra dig besviken

Idag är jag ledig halva dagen, därför tänkte jag passa på att städa iordning lite här hemma. Då det konstigt nog ser ut som rena bombnedslaget efter bara några minuter efter en städning. Bättre koll på att plocka iordning efter sig kanske?. Ja och därefter tänkte jag även hinna med att duscha, så jag får nog skynda på lite om jag ska hinna med allt.
                   

Klockan 13.00 börjar föreläsningen om journalistförbundet (SJF) i skolan och efteråt är det slut för dagen.  Känns skönt men endå lite onödigt, trots att det ska bli intressant att få höra vad dem har att säga. Ikväll blir det att tvätta och fixa fram lite frågor till Solveig Isaksson, Vänsterpartiet Motala. Som jag under morgondagen ska intervjua, nervöst men det ska nog gå bra.

jaja, hinner inte skriva mycket mer nu.
Ha en bra dag!


nu händer det igen

Just nu är det lunchrast på skolan som gäller.
Många i klassen, eller ja alla är väl rätt så besvikna nu såhär i efterhand till valet som var. Alla följde valvakan och ordet 'ledsen' är nog det mest korrekta ordet över hela valet. Men jag hoppas jag har riktigt hemska fördomar och att det faktiskt kan bli över mina förväntingar - bra med andra ord. Under dessa nästkommande år med Alliansen som huvudtag.

Ja sedan hade ju vi i klassen ett eget litet 'val' här på skolan och vi öppnade upp rösterna tidigt idag. Vi la fram rösterna i fredags och vi röstade fram de rödgröna.. ja om vi endå röstade för hela Sverige tror jag alla satt och funderade kring imorse...

Sen att SD kom in i riksdagen, det kan vi säga vad vi vill om. Det är endå vi som röstat fram det så. Kanske inte just personligen jag eller du, men vi i Sverige. Nu hoppas jag bara att vi i Sverige inser allvaret i det hela!

Imorgon eller idag blir det att ringa en politiker här i kommunen och intervjua lite om valet såhär i efterhand. En riktigt intressant sak att få i uppgift tycker jag personligen. Och det är bara genom övning man lär sig, så det är på tiden vi får börja 'öva' att intervjua personer. Och det ska bli riktigt spännande att se hur det kommer gå för mig att skriva ihop artikeln efteråt. Men jag kan säga att jag är jävligt nervös..
                                               
Nej nu är snart rasten slut och vi ska bli indelade till vilket parti vi ska intervjua sedan är det nog snart slut för dagen, ja tills klockan blir halv sex. Då har vi fotolektion här på skolan igen.

Ha en bra start på nya veckan!


tiden bara flyger iväg

Godmorgon!
Uppe tidigt idag, har nämligen fått för mig att jag ska rösta nu på morgonen prick klockan 8.00, och för första gången känns det riktigt roligt att rösta, för att jag är så pass insatt i det hela. Ja att jag röstar så här tidigt, precis när vallokalen öppnar är för att jag måste hinna med så mycket annat idag. För direkt när jag kommer hem blir det frukost och därefter beger vi oss iväg på hundkurs med lilleman.

Annars kommer nog dagen gå åt till att göra mina läxor, har fortfarande 100 sidor kvar i journalistboken och därefter två fotouppgifter att göra. Men det lär hinnas med. 

                                     
hoppas ni som har rösträtt tar eran chans att rösta, för det går att påverka!

om man endå vore någon annan stans

                                    
Han är tillbaka.

Nu finns håkans nya dubbel-singel Saknade te havs / River en vacker dröm uppe på Spotify och jag måste bara säga att jag älskar det!

Gårdagen var riktigt trevlig umgicks med klasskamrater från journalist och teaterlinjen. Hade lite problem med cykellåset ett ganska bra tag, men som tur löste det sig. Så tack för en kul kväll!
                                       
                                                   
Idag är en ny dag och nya tag, ska bort till Ica Maxi och lämna tillbaks en grej och handla lite mat till veckan som kommer. Efter det blir det nog läxläsning, jag måste ta tag i det förr eller senare hur som helst. Och senare blir det filmkväll med Nettan och Jonna :)

allt blir så konstigt utan 'oss'

Fredag och det betyder helg,
Ja idag gick tiden otroligt snabbt, redovisade grupparbetet i halvklass och därefter vart det snabbt en ny uppgift. Haha det är verkligen snabba tag i skolan, fast jag älskar't.
Ja sista grejen vi gjorde var att gå en guidad tur runt om Göta Kanal och oj vad mycket information som jag inte hade en aning om.

Ja annars så vet jag inte hur dagen slutar, antingen en kväll tillsammans med några klasskamrater eller en hemmakväll. Får se hur det blir med den saken men innan blir det mat.

Och nu såhär innan denna ledighet inser jag hur mycket jag faktiskt har att ta tag i under helgen. Hundkurs, läsa ut boken, fotografera, rösta och samtidigt vila. Och förbereda inför kommande vecka då vi ska intervjua varsin partideltagare här i Motala. Men vafan, jag har nog all tid i världen eller rättare sagt 48 timmar på mig. För idag tänker jag inte röra ett finger, inte åt några läxor i allafall.

                    
                                      john-john liten plutt                                     john-john stor plutt
 
Nej nu ska jag äta, ha en super fredag!


fast ibland undrar jag hur du tänker

Sitter just nu uppe i datasalen i skolan, snart har vi vår sista lektion.
Där vi ska berätta om våra olika tidningsredaktioner vi var på igår, min grupp var ju på Corren i Linköping och några var på MVT samt en del andra var på Corren fast här i Motala. Ska bli spännande att se vad de andra har fått för intryck. Själv har jag ju redan praktiserat på just MVT så jag vet på ett ungefär hur det ser ut och hur de jobbar. Så jag blev riktigt förtjust i Corren. Det var verkligen helt annorlunda!

Gårkvällen spenderades med Maja från klassen och även lite roligt folk på teaterlinjen, hemma hos Shanti. Riktigt kul faktiskt. Vi bakade bullar, underhölls av dans och musik och ja lite av det goda i livet helt enkelt. Jobbigaste delen var väl att cykla hem sent på kvällen när det var kolsvart ute och även jävligt kallt. Nåja jag överlevde och det är nog huvudsaken.

Dock vart det som sagt en riktigt sen kväll så det resulterade även i en sen morgon, kom upp lite senare än vanligt. Fast det gjorde inte så mycket, jag hann med allt som skulle göras endå. Hitills idag har jag haft mitt tillval som är vegetarisk matlagning. Som jag tror kan bli en mycket intressant kurs.
Och även arbetat med ett grupparbete som vi ska presentra under morgondagen.

Resten av dagen är oplanerad till 100 procent.
Så ja vi får se vad livet har att erbjuda, men först lektion!
Ha en toppen bra dag!


men allt förändras inte med åren

Åh yes, idag hade jag lite flyt. Hittade min mobilstrumpa uppe i coopet.
Fast sen så tog nog allt mitt flyt slut, tråkigt men sant.
Dagen har bara bestått av skola skola skola, och i skolan sysslade vi väl med det vanliga. Som just idag var att granska brödtexter och fixa lite andra texter vi sysslat med sen innan. Och så hade vi en presentation av oss som klass i coopet för alla andra elever, intressant kan man ju kalla det i allafall.

Har fått rätt så mycket 'nya' läxor också, mest inom den nya fotokursen som började idag. Fast det var enkla saker som jag redan gjort innan. Så det var skönt, behöver med andra ord inte lägga så stor vikt i den grejen. Imorgon är det studiebesök på Corren i Linköping.

Ska bli spännande dock inte lika roligt då jag måste vara vid charlottenborg klockan 20 över 7 på morgonen. Men HEY, varför klagar jag. Det är bara mitt fel att jag inte köpt busskort, eller.

Jaja nog om allt, ikväll blir det tv tittande och därefter sängen..
Vill bara ha ny månad för att göra det lite enklare, eller svårare det beror på hur allting blir så att säga.
                  
                                   
                                               Vill bara skänka en tanke till Ida 
                                              (världens underbaraste husdjur!) 
                                                  som har namnsdag idag ♥
                                              jag kommer alltid att älska dig


du ljuger så dåligt, fast jag tror dina ord

Har varit riktigt duktig idag som journaliststudent. Jag har nämligen köpt mig två prenumerationer på två stycken morgontidningar. Motala & Vadstena Tidning(MVT) och även Dagens Nyheter(DN)!

För att kunna bli en journalist måste jag lära mig att skriva som en journalist och hur gör man det bäst om inte genom att läsa massa dagstidningar?

         
Ja annars har det mest varit en otursdag för min del då jag tappade bort min emily the strange mobilstrumpa!

Vart riktigt ledsen, fast tur i oturen så har jag en tilll mobilstrumpa. Fast den är ju inte riktigt lika bra som den andra jag hade. De som känner mig vet hur jag är om jag tappat bort eller inte kan hitta en sak. Men denna är verkligen borta och jag får väl bara inse sanningen att jag var dålig som tappade bort den.

Ja ikväll blir det tacos, haha känns som vi äter det för jämnan men vad gör det.
Det är riktigt gott och det livar alltid upp en vissen dag, helt klart. Och imorgon för ovanlighetens skull börjar jag kl: 8.00, kommer jag klara av att gå upp.
Kommer jag komma i tid? 
Det hoppas jag och det tror jag nog, men lite ovanligt nu när jag är van att börja vid niotiden.  

Ha en bra måndagskväll!


det är svårare att ta sig igenom

Idag blir det valpkurs för hela slanten, men innan det ska jag komma på 20 belöningar som John-john gillar. Det blir en svår läxa, för pinne,boll och leksak är 1 sak. Samma gäller olika godisar och mat det är också bara 1 sak. Men jag får väll sitta och tänka på det tills klockan 14.00 då kursen startar, det är riktigt nervöst samtidigt som det ska bli otroligt spännande.

           Ja förutom hundkursen idag blir det väll läsning i journalistboken, annars har jag inte så mycket mer inplanerat. Det finns bara lite små saker som bör göras innan skolan.

panik inför allt jag trodde skulle var sant

Fredag och det betyder helg, otroligt skönt. Denna helg kommer att bestå av en sänghelg, eftersom att jag känner mig sjuk och inte vill riskera att bli sjukare ska jag försöka vila upp mig inför skolstarten på måndag. Och till detta har jag fått en så himla passande läxa - läsning. Ska ha läst ut boken intervjuteknik och den är riktigt rolig att läsa så det blir inte så svårt skulle jag tro.

Men ikväll blir det något helt annat, först ska vi tvätta klart och gå och handla något gott. Därefter ska vi gå bort till OKQ8 för att hämta hem ett paket jag gått och väntat på ett tag. Och därefter blir det en film och bara ta det lugnt hela kvällen.

Ja annars finns det kanske inte så mycket mer att säga om dagen, eller jo kanske.
John-john börjar tappa sina bebis tänder, bara idag har han tappat två små gaddar. Och en lite rolig grej i skolan var att Niklas från klassen var med idol igårkväll så detta underhölls vi med idag. Dans och sång ^^ 

             


Efter den första lektionen som mest gick ut på att skratta gråta och hålla på att dö av skratt med alla i klassen så var det en föreläsning ' När vardagen blir politik' - riktigt intressant föreläsning måste jag säga. Förutom att jag fick värsta hostattacken så jag missade lite där, det gjorde nog alla med min hostning.
Därefter fick vi sluta!

Jaja have a nice day!

att känna sig mer sjuk än frisk

Kom hem runt halv 2 tiden idag och så vart det med den heldagen i skolan.
Läraren var fortfarande sjuk så det blev ingen kvällskurs - tråkigt nog men samtidigt rätt skönt. För jag känner mig sjuk och jag tror inte min ork hade klarat av att sitta i skolan till halv 8 ikväll.

Har nu under en tid suttit och letat tidningar nära östergötland eller nere i småland, men det känns inte som att jag har så många valmöjligheter med att hitta praktikplats. Har åtminstone skickat iväg ett mejl till en tidning så får vi se vad de säger. Praktiken är inte än på väldigt länge men lika bra att vara ute i god tid.

Ikväll blir det Idol och tacos-mys, känns skönt att bara ta det lite lugnt ikväll. Fast jag är vrålhungrig reda nu så vi ska bort till affären och kanske köpa oss något litet så vi får i oss något innan 8 ikväll.
                           
Ja så nu har jag inte så mycket mer att skriva, jag längtar till helgen faktiskt ^^
Nu går vi och handlar!

redan onsdag och allt vad det innebär

            
           
Ja det har inte blivit så mycket fixande med min debattgrej idag trots allt. Har varit mycket annat som tagit tid, tex att alla mina kontakter på mobilen försvann. Smarta dumma elaka telefon. Jaja, har väll fått tillbaks några men har många nummer kvar. Sen har jag gått runt lite med mina super snygga tofflor. Riktigt behagliga att gå med får jag lov att säga och jag fick tipset av min moster då jag som hon har mycket frusna fötter och dålig blodcirkulation så hon rekomenderade dessa tofflisar.

Yantra Twinflex är utformade enligt den traditionella kinesiska medicinens principer och designade för att stimulera fötternas akupressurpunkter. Vid fysisk stimulans av fötterna sänds impulser till hjärnan. Detta startar processer i kroppen som kan leda till självläkning, förbättrad cirkulation mm. Inte minst har stimulansen en avslappnande effekt. Stress och oro minskar. Tofflorna är vändbara för att ge dig två olika massageupplevelser. Akupressurmönster som stimulerar fötternas akupressurpunkter och kullerstensmönster som ger dig behaglig fotmassage. 

Imorgon blir det en heldag i skolan, jag menar verkligen HEL dag. Från 8.30-19.30, men det innebär massa raster och sen en kvällskurs om digitalfoto. Ser faktiskt fram emot vad dagen har att erbjuda och jag hoppas att min debatt referat grej blir bra gjord. Ska ge järnet!

Nu ska jag plocka iordning här vid skrivbordet för det ser ut som hej kom och hjälp mig ungefär. Och sängen där det ligger lite kartonger från alla olika slag. Därefter kallar sängen.

Godnatt!
 


partierna mot varandra

           


Oj hjälp säger jag bara. Har precis eller ja, nyligen kommit hem från skolan. 
Idag har vi haft en politisk debatt med alla ungdomsförbund här omkring Motala, intressant att se hur de unga verkligen brinner för just deras koncept.

Jag vart då ombedd att skriva om vänsterpartiet, ja inte nog bara det att politik inte är min främsta eller bästa sida. Jag fick även snubben som mest höll med alla andra, eller var riktigt kortfattad. Och nu till min uppgift har jag ett anteckningsblock fullt med konstiga krussiduller, ord, formuleringar, förkortningar och ja verkligen allt konstigt man kan tänka sig. Detta ska jag tillslut få ihop till ett referat, jajjamensan detta klarar Sofie. Men just nu, ser det inte så ljust ut.

Nu tänkte jag gå och börja med maten och efter det blir det att försöka få iordning på alla kommentarer och svar från dagens debatt. Ska även hinna med två eller tre ärenden. Får se hur det andra slutar så kanske det tredje hinns med helt enkelt. Men annars kommer nog dagen bestå av min debatt grej.

Ha en bra Onsdag!

en ledig tisdag kan vara skönt att ha ibland

   
  
          Idag har jag hunnit att städa hela lägenheten, grundligt som fasen.
    Och jag har även målat mina naglar, i zebramotiv och passande nog har jag
                          både zebralinne och zebraskorna på mig idag.

   Nu tänkte jag gå ut och kasta boll med john-john och därefter möta upp Maja och
               några till i stan och fika lite. Därefter blir det matdax här hemma
                               - hemmalagade hamburgare och pommes.

                   Senare ikväll blir det kalasfirande för Jesper som fyller år. Skulle
                egentligen också gå på en kvällskurs i skolan, därför är vi lediga under
                för och eftermiddag. Men hon som skulle komma till skolan var tråkigt
                                 nog sjuk, så vi ska ha det på torsdag istället.

Nej nu ska jag inte skriva mer, ska ut!och nu har vi väntat för länge

det var ett tag sedan jag skrev något här, 
har varit en berg och dalbana med känslor fram och tillbaks..

och ska jag vara ärlig vet jag inte varför jag skriver just idag, för jag har fortfarande inget vettigt att skriva och mina känslor åker fortfarande balder mellan svängarna.

Mina dagar är som vanligt, går i skolan - 11 dagar av 11 dagar har jag varit i skolan. Är ärligt talat riktigt stolt över mig själv (punkt). Och igår var det första lektionen på hundkursen, som var riktigt lärorik och jag ser fram emot fortsättningen.

Förövrigt så vann jag precis en föreläsning om Rangordning, dominans och ledarskap på min hundskola, riktigt kul då jag ändå tänkt betala för att gå på den, men nu vann jag ju faktiskt. :) lite tur har jag kanske ibland.

Ja tur i allt annat än tävlingar har jag dock inte just nu, men detta får faktiskt glädja mig en lång tid framöver.

Tålamod sofie, ha tålamod.. jag försöker tänka för dagen, försöker vara glad positiv och allt det där man ska vara. Men det förstörs varje dag, tänk innan, tänk.
Känns som om jag är totalt ensam bakom en svart fasad, ingen återvändo och ingen lösning på något. Jag kommer gå under om det inte blir bra, jag kommer sjunka till botten om det inte löser sig.